ACCORDEON EN HARP


DUO BAKBOORD

Ver buitengaats loeren vele gevaren. Niet zelden vindt een matroos zijn zeemansgraf ver van de kade waar zijn lief op hem staat te wachten. Duo Bakboord garandeert minimaal één slachtoffer per lied én een bijzonder hoog meezinggehalte!

 

 DUO PIGALLE

Waar vind je nou een muzikant die naadloos aansluit bij de stijl van Hans de Cock? Het antwoord is simpel: in Tilburg, en de man heet André van Son. Pigalle brengt musettemuziek, zwierige accordeonacrobatiek waarbij de luisteraar zich direct waant op een terrasje aan de Champs-Elysées. Daarnaast is het duo goed thuis in het repertoire uit de grote dagen van het Franse chanson.

  

 
HANS DE COCK

Hoe vertaal je het Franse "Joie de Vivre"? Met "levenslust"? Of moeten we tot onze schande bekennen dat we daar geen goed Nederlands woord voor hebben? Vraag het HANS DE COCK en hij zal dit volmondig beamen.
In zijn zang en zijn gitaar en accordeonspel klinkt de sfeer van het land door waar de dingen best een dagje kunnen wachten als vandaag de zon schijnt of de wijn nog beter smaakt dan gisteren. En zijn stijl ademt dat ook uit: terwijl hij loopt van tafel tot tafel is er altijd tijd voor een praatje dat als vanzelf overgaat in alweer zo`n heerlijke musettewals of een liedje van Bécaud, Piaf, Dassin, Brel of Ferrat.

Maar ook het Engelstalige gitaarrepertoire is hem toevertrouwd. Popliedjes uit de laatste vijftig jaar worden afgewisseld met gevoelige Ierse ballades. Op een country of bluesnummer volgt een gevoelige lovesong en direct daarna is er weer "a whole lotta shakin` goin` on"!

Als `middeleeuws` troubadour brengt hij enerzijds zoetgevooisde minnezang, anderzijds liederen van passie, rampspoed, doodslag en overspel, veelal met een diepzinnige moraal en een pakkend refrein.

 


Als zeewaardig landrot bezingt hij het leven ver van de kade waar de geliefde (hopelijk) nog steeds op hem wacht. Smartelijke liederen, kortom, van schipbreuk en ontberingen, van kielhalen en van vaten met rum.

En wanneer (vier)stemmige mannenkwartetten de kerstmarkten teisteren en de Skyradio kerstmuziek het verlangen naar 2 januari tot ondraaglijke proporties opstuwt; wanneer niets donkerder lijkt dan de donkere dagen voor kerst, juist dan gloort er licht aan de horizon met De Zingende Kerstman.

Niet voor niets noemt Hans de Cock zich `onalledaags troubadour` !
Maar bovenal: hij is een prettig entertainer, bij elk publiek feilloos inschattend op welke toon het aangesproken wil worden. Een geintje op z`n tijd, maar ook een aankondiging van een spreker, act of buffet, het is hem toevertrouwd!
JAAP SOMSEN

Als zeeman Japik zingt en speelt Jaap hij op z`n accordeon bekende en minder bekende zeemansliedjes afgewisseld met de nodige sterke verhalen. Als Penose Japie speelt hij (ook weer met accordeon) veel Amsterdamse en andere Hollandse liedjes. Plat Haags ouwe hoerend heeft hij veel interactie met het publiek. Humor en meezingen; een leuk feestje gegarandeerd!

  

 OSCAR VAN DE BERG

Accordeonist Oscar biedt u diverse muzikale acts en mogelijkheden. Hierdoor zijn vooral accordeon en zang in belangrijke mate aanwezig. Zowel in solo als in duo en trio bezetting. Van straatoptreden tot podiumacts. Muzikaal entertainment zowel feestelijk, zakelijk, nostalgisch als ludiek. Akoestisch of versterkt van smartlap naar serenade, musette tot klezmer.

  

 TANYA TIENPONT

Als u op zoek bent naar de juiste muziek op de juiste plaats, dan heeft u de harpmuziek van Tanya nodig. Met haar harp verzorgt zij de achtergrondmuziek tijdens uiteenlopende feesten en evenementen. Met haar muziek, die uit zowel klassieke als populaire melodieën bestaat, zorgt zij voor de juiste sfeervolle en rustgevende omlijsting voor iedere gelegenheid.

Over het algemeen speelt zij zo`n 3 à 4 uur op een avond. Kortere optredens zijn uiteraard ook mogelijk.


 

 ACCORDEONISTE YVONNE

Accordeonisten "Yvonne" de ontdekking van de legendarische John Woodhouse. en vaste gast bij de befaamde Vader Abrahamshow Accordeonisten "Yvonne" is een professionele accordeonisten die vele muziek stijlen beheerst. Van Tiroolse muziek tot Zeemansliedjes, van (oud)Hollands tot Franse musette. "Yvonne" is inzet baar op elk bedrijfsfeest of evenementmaar ook op recepties, diners, beurzen en partyschepen. Zij kan desgewenst in verschillende klederdrachten optreden, zoals: matroos, Tiroolse, Volendams of als Française.