OVERIGE MUZIEKSTIJLEN
MAZZELTOV

In joodse liederen wordt veelvuldig gezongen over sores en gein - oorspronkelijk Hebreeuwse woorden die in het Nederlands terecht zijn gekomen. Klezmer is de meeslepende muziek van Joden uit Oost-Europa en bevat eveneens deze beide kanten van het leven. Klezmermuziek is weemoed om op te dansen en plezier om bij te huilen.

Klezmerklanken en jiddisje liederen, zigeuner en balkanmuziek, jazzy ritmes en sefardische (Zuid Europees-joodse) melodieën vloeien harmonisch samen. Mazzeltov laat horen dat joodse volksmuziek verrassend veelkleurig is en heel eigentijds kan klinken.

 

 MISTER STEEL

Al dan niet begeleid door zijn vaste gitarist, is Mr. Steel uitermate geschikt voor gelegenheden waar muziek prettig is, maar niet te nadrukkelijk aanwezig mag zijn. Het repertoire strekt zich uit van traditioneel Caribische tot evergreens en jazz standaards.

Mr. Steel heet uw gasten welkom aan het begin van een Caribische feestavond en brengt ze met de warme klanken van zijn steeldrum alvast in de juiste stemming. In de pauze, of bij de borrel na afloop van congressen en seminars weet hij ook voor deze doelgroep de juiste toon te zetten. Juist door de veelzijdigheid van zijn repertoire is het mogelijk

Mr. Steel op allerlei gelegenheden in te zetten. Overal waar hij speelt staat het publiek versteld van het geluid dat hij uit de steeldrum weet te halen. Mensen kijken er in, er op en er onder, in een poging te ontdekken waar deze zuivere klanken vandaan komen.SUNDANCE

Met deze 5-mans formatie heb je alle ingrediënten die nodig zijn voor een allround repertoire van soca tot soul, van funk tot reggae en alles wat daar
tussen in zit.

Door het zeer gevarieerde repertoire is Sundance geschikt voor alle gelegenheden: ingetogen spel op recepties en diners, een knallend swingfestijn op grote en kleine feesten. Van de stamkroeg om de hoek tot grote (personeels&endash; of familie)feesten en festivals.
Door de exotische klank van de steeldrum te combineren met keyboard, gitaar, bas, drum en zang heeft Sundance een heel eigen geluid ontwikkeld dat het beluisteren meer dan waard is.

Vooral in deze tijd is een band als Sundance een verademing; pure, ongecompliceerde swingende muziek. Van elk optreden maken deze muzikanten een happening. Een avond met Mr. Steel & Sundance is een avond plezier, een nooit te vergeten ervaring die je minstens één keer moet hebben meegemaakt!
THE RANCH HOUSE FAVORITES

Ondanks dat de hedendaagse Country & Westernmuziek wordt gedomineerd door de linedance rage bestaat echte `ouderwetse` AMERICANA ook nog steeds in Nederland... en wel onder de naam RANCH HOUSE FAVORITES.

Deze band die is vernoemd naar een album van Bob Wills & his Texas Playboys, legt zich toe op de muziekstijlen zoals die in de jaren `40 en `50 tot ontwikkeling kwamen in het zuiden van de Verenigde Staten.
Trefwoorden voor het door hun gebrachte repertoire zijn Hillbilly, Western Swing, Bluegrass en Rockabilly, tegenwoordig vaak samengevat onder de term AMERICAN ROOTS MUSIC.

Als voorbeelden voor de Ranch House Favorites dienen artiesten als Hank Williams Sr., Bill Monroe, Bob Wills, en Ernest Tubb.
De line-up van de band is geheel op voornoemde stijlen afgestemd en valt met name op door het ontbreken van een vaste percussionist.

 

Kenmerkend voor de Ranch House Favorites is hun streven naar authenticiteit, niet alleen in muzikale zin maar ook qua visuele presentatie: zo gaan zij bijvoorbeeld gehuld in traditionele 50-er jaren `singing-cowboy`-kostuums, zoals men die onder andere kent van artiesten als Roy Rogers en Gene Autry. Hun optredens zijn dynamisch en doorspekt met een flinke dosis humor. Naast het meer traditioneel getinte repertoire dat overwegend `up-tempo` van aard is, is er tevens aandacht voor welbekende crowd-pleasers als bijvoorbeeld het legendarische `Rawhide` of het meeslepende `Ghost Riders in the Sky`.

Sinds de oprichting in 1993 heeft de band al de nodige wapenfeiten op haar naam staan: zo zijn ze reeds diverse malen te zien en te horen geweest op nationale televisie en radio, toeren ze regelmatig in diverse Europese landen en hebben ze geprogrammeerd gestaan tussen bekende buitenlandse artiesten als Dale Watson & his Lonestars, Bobby Bare, Buddy Miller, South Mountain en `last-but-not-least` Hank Thompson, voor wie zij sinds enige tijd tevens als vaste begeleidingsband werken tijdens zijn Europese optredens.

Dankzij het feit dat zonder percussionist wordt gewerkt kunnen de Ranch House Favorites zowel elektrisch versterkte optredens als akoestische en desgewenst ambulante optredens verzorgen.
Voor welke gelegenheid dan ook: de Ranch House Favorites staan met hun enthousiasme en gedrevenheid garant voor een avondje onvervalste Hillbilly.